Høyland ungdomsskole i Sandnes tildeles Benjaminprisen 2017. Foto: Google
Høyland ungdomsskole i Sandnes tildeles Benjaminprisen 2017. Foto: Google

Sandnes-skole tildeles Benjaminprisen for systematisk arbeid mot rasisme og diskriminering

Benjaminprisen 2017 tildeles Høyland ungdomsskole i Sandnes for skolens langsiktige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering.

Juryen legger vekt på at skolens arbeid mot rasisme og diskriminering ikke er begrenset til integreringsarbeid, men har en helhetlig tilnærming til arbeidet med holdninger og fordommer.

Benjaminprisen

  • Benjaminprisen deles hvert år ut til en barne-, ungdoms- eller videregående skole som utmerker seg for sitt arbeid mot rasisme og diskriminering.
  • Prisen er oppkalt etter Benjamin Hermansen som ble drept av erklærte nynazister da han var 15 år gammel.
  • Juryen har bestått av Marit Hermansen (lærer og Benjamin Hermansens mor) og representanter fra Utdanningsforbundet, Likestillings- og diskrimineringsombudet, Antirasistisk senter, Utdanningsforbundet, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Elevorganisasjonen og Sametinget.
  • Guri Hjeltnes, direktør ved HL-senteret, har i år ledet juryens arbeid.
  • HL-senteret er fast sekretariat for Benjaminprisen.

Les mer på www.benjaminprisen.no

– Denne prisen gir oss motivasjon til å fortsette vårt arbeid for å gjøre skolen vår, byen vår Sandnes, og samfunnet vårt til et godt sted å være og vokse opp – for alle, sier Vigdis Vatne, skolens rektor, ifølge en pressemelding fra Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter.

– Skolens forebyggende arbeid mot rasisme er preget av en helhetlig tilnærming som kombinerer integreringsarbeid med minoritetselever med holdningsskapende arbeid rettet mot majoritetselever. Denne tilnærmingen kan inspirere andre skoler i deres arbeid mot rasisme og diskriminering, sier juryleder Guri Hjeltnes.

Dette er sekstende gang prisen deles ut, og de øvrige nominerte som nådde finalerunden var Allanengen skole (Kristiansund), Alvimhaugen barneskole (Sarpsborg), Eknes ungdomsskole (Øvre Eiker), og United World College Norge (Fjaler).

Juryen berømmer alle fem nominerte skoler for deres uttalte innsats mot rasisme og diskriminering. Benjaminprisen 2017 deles ut av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen 30. januar.

Powered by Labrador CMS