Leder i Westerdals' eierselskap trekker seg

Nicolai H. Løvenskiold trer tilbake som leder av konsernet som eier den private høyskolen Westerdals Oslo ACT mens Økokrim behandler anklagene mot skolen.

Løvenskiold bekreftet torsdag at han trekker seg tilbake inntil Økokrim har behandlet saken, ifølge  Dagens Næringsliv.

– Anthon B. Nilsen Utdanning AS må som eier av Westerdals følge opp saken, og for å unngå tvil om at alle vurderinger og beslutninger gjøres utelukkende i skolens interesse, ønsker jeg ikke å være en del av prosessen. Jeg har derfor bedt styret om å få tre tilbake. Det er det beste for selskapet, sier Løvenskiold i en  pressemelding.

Anmeldt

Kunngjøringen kommer etter at det denne uken ble kjent at Kunnskapsdepartementet har anmeldt høyskolen og krever tilbakebetalt 28 millioner kroner. Den daværende Westerdal School of Communication skal ha fått uberettiget statsstøtte i perioden 2002 til 2012.

Støtten gjaldt et studietilbud i Film og TV-fag som Kunnskapsdepartementet mener ikke hadde faglig godkjenning. Løvenskiold var administrerende direktør og eller styreleder ved Westerdals da studiet ble etablert som en egen linje fra 2002 til 2007.

– Leit at studenter rammes

Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology eies av Anthon B. Nilsen-konsernet. Dagens høyskole er et resultat av fusjonen mellom Westerdals School of Communications, NISS Høyskole og NITH i 2014.

– Det er veldig leit og beklagelig at disse forholdene fra fortiden rammer den nåværende høyskolen Westerdals Oslo ACT, skriver Løvenskiold. Han sier skolen har bidratt til å sette kreativ utdanning på kartet internasjonalt.

– Det har vi grunn til å være stolte av, og det er forferdelig trist at studenter og ansatte på dagens høyskole må oppleve belastningen det er at saker fra forløperen til skolen de går på eller jobber på, kommer i Økokrims søkelys, fortsetter han.

Varsler flere endringer

Lars Buer går inn som arbeidende styreformann. Ifølge eierselskapet kommer det ytterligere endringer i ledelsen i nær fremtid.

Brødrene Nikolai og Peder Løvenskiold eier konsernet Anthon B. Nilsen sammen med Gunnar Holsts legat.

Nikolai Løvenskiold opplyser at han vil stå til rådighet for konsernets styre og ledelse i arbeidet med den åpne høringen som kommer for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Rektor ved den nåværende Westerdals Oslo ACT, Tine Widerøe, skriver i en melding til DN at de tar Løvenskiolds beslutning til etterretning.

– Vi synes dette er en riktig beslutning, for å unngå tvil om at alle vurderinger og beslutninger gjøres utelukkende i skolens interesse, skriver Widerøe i en epost til avisen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS