Studentene kan få en romfysiker i valgkomiteen

Fire kandidater stiller til valgkomiteen. Romfysiker Øystein Grøndahl er en av dem. Han er ingeniør, har praktisk-pedagogisk utdanning og var tidligere medlem i Pedagogstudentene.

Publisert

Grøndahl har vært med i studentpolitikken i sju år, hovedsakelig i NITO, der han blant annet har vært lokallagsleder. I Pedagogstudentene i den perioden han tok praktisk-pedagogisk utdanning. På landsmøtet på Sundvollen er han en av to gjester fra NITO.

Fredag ettermiddag tok de to gjestene et initiativ som falt i smak hos delegatene. De kjøpte inn et par bokser med iskrem og delte ut is til dem som hadde pause i sola.

Til Utdanning forteller Grøndal at han nettopp er ferdig med en mastergrad i romfysikk ved Universitetet i Bergen. På spørsmål om innholdet i studiet forteller han:

- På Universitetet i Bergen studerer vi nærjordsfenomener, som lynutbrudd og nordlys. Jeg skrev masteroppgave om stråling fra lyn.

 

 

Eksperimenterte med lyn

For å kunne studere fenomenet utførte han eksperimenter på et laboratorium i Nederland. Grøndahl har også ti studiepoeng i nordlys, et fenomen det er aller best å studere på Svalbard. For tiden underviser Grøndahl på ingeniørutdanningen på Høgskolen Stord/Haugesund (HSH).

- Her er et bilde fra et eksperiment vi utførte med lyn i et laboratorium i Nederland, sier Grøndahl og viser Utdanning et bilde som ble tatt under gjennomføring.

 “Jeg ønsker å gi noe tilbake til Pedagogstudentene som har gitt meg så mye positivt gjennom årene”, skriver Grøndahl på valgplakaten som henger i landsmøtesalen. Selv om han ikke lenger er medlem i Pedagogstudentene, tillater vedtektene at han kan velges til valgkomiteen.

 

Tre kandidater til

Tone Sandalsnes Tellevik er tidligere utdannet førskolelærer fra Høgskolen i Bergen. Nå tar hun mastergradsutdanning på Dronning Mauds minne høgskole, 1. året. Mastergraden tar hun gjennom Norges teknisk naturvitenskaplige universitet (NTNU). Tellevik har vært aktiv i Pedagogstudentene siden 2012.

En annen kandidat er Heidi Cecilie Valo. Hun studerer ved Høgskolen i Telemark, avdeling Drammen. Valo har vært aktiv i Pedagogstudentene siden 2014. Da ble hun valgt til lokallagsleder. Valo er ferdig utdannet førskolelærer i mai 2015. Hun ønsker med vervet i valgkomiteen fortsatt å ha mulighet til å gjøre en innsats for Pedagogstudentene.

Tonje Ertsås har vært aktiv tillitsvalgt i Pedagogstudentene i to og et halvt år. Hun går på grunnskolelærerutdanningen for 5. til 10. trinn på Høgskolen i Nord-Trøndelag. Tonje er også politisk aktiv. Hun har i to år vært med i AUF i Sør-Trøndelag som internasjonalt ansvarlig. Hun har også vært bystyrerepresentant i Trondheim. Ertsås var en av dem som overlevde terroraksjonen på Utøya 22. juli 2011. Nylig ble hun valgt til leder for støttegruppa i Nord-Trøndelag.

De tre som er innstilt av valgkomiteen er Grøndahl, Tellevik og Valo.

 

Powered by Labrador CMS