Ruben Amble Hirsti valgt til nestleder i Pedagogstudentene

To kandidater ville bli nestleder i Pedagogstudentene, nåværende nesteleder Ruben Amble Hirsti og Elise Håkull Klungtveit. Etter tre spennende valgrunder fikk Hirsti absolutt flertall.

Publisert

Elise Håkull Klungtveit var innstilt av valgkomiteen. Vinneren, Ruben Amble Hirsti, var motkandidat.

 

 

– Tusen takk for tilliten. Jeg skal gjøre alt jeg kan, sammen med dere, til det beste for organisasjonen, sa Ruben Amble Hirsti da han til slutt ble gjenvalgt som nestleder.

Valg av nestleder i Pedagogstudentene ble svært spennende. I første valgrunde fikk verken Elise Håkull Klungtveit eller Ruben Amble Hirsti absolutt flertall. Det samme skjedde i andre valgrunde. I tredje valgrunde var det ikke mulig å stemme blankt. Da fikk Ruben Amble Hirsti absolutt flertall.

Ruben Amble Hirsti er fra Vadsø i Finnmark. Han er i gang med toårig master på grunnskolelærerutdanningen på OsloMet.

 

Hirsti ønsker å bidra til å påvirke faglig og politisk

I sin valgtale sa Hirsti at han brenner for organisasjonen og for best mulige lærerutdanninger. Han ønsker å være med å påvirke faglig og politisk.

– Det er dere, medlemmene i Pedagogstudentene, som utgjør organisasjonen. For meg har dette vært et fantastisk år. Jeg har fått være en god støttespiller for det lokale nivået. Jeg opplever at vi har hatt et godt samarbeid mellom sentralt nivå og lokallagene. Et godt samarbeid er nøkkelen, sa han.

– Jeg kan bidra med kontinuitet og erfaring. I fjor satte vi rekord ved at over 6000 nye medlemmer ble vervet. Dette arbeidet ønsker jeg å fortsette å bidra til. Jeg synes det er bra med et landsstyre som utfordrer ledelsen, sa han.

– Jeg har dette året vært leders stedfortreder og jeg har også vært en sparringspartner for leder. Jeg tror at Frank og jeg vil utfylle hverandre, gjennom at jeg kommer fra grunnskolelærerutdanningen han fra barnehagelærerutdanningen.

– Sammen med dere vil jeg jobbe for vekst og utvikling. Derfor håper jeg dere gir meg tilliten, sa han.

 

Engasjert kandidat nådde nesten fram

Elise Håkull Klungtveit har vært lokallagsleder. Hun har tidligere vært med i arbeidsutvalget og i de siste to årene har hun sittet i kontrollkomiteen.

I likhet med nyvalgt leder Frank Alexander Bræin, har hun tatt barnehagelærerutdanning.

– Jeg tror engasjementet vårt gjør en stor forskjell. Erfaringene jeg har som lokallagsleder er relevant. Det gode samarbeidet mellom sentralt og lokalt nivå er viktig for vervings- og rekrutteringsarbeidet. Det å bygge nettverk er verdifullt. Nettverkene vil jeg være med på å styrke. Jeg ønsker å være tilgjengelig for dere på institusjonene. Vi må lytte til og lære av hverandre, sa hun.

– Kanskje det fineste av alt er å være regionkontakt og få være med på å bygge lokallagene i en spennende periode for Pedagogstudentene. Vi må lytte til alle organisasjonens ledd. Ved å ha sittet to år i kontrollkomiteen, har jeg fått inngående kjennskap til organisasjonsutviklingsprosessen.

– Grunnmuren er dere. Jeg vil se dere og lytte til dere, avsluttet hun til varm applaus.

 

Powered by Labrador CMS