Frank Alexander Bræin ny leder i Pedagogstudentene

Frank Alexander Bræin er valgt til ny leder i Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet uten motkandidater. Han har vært aktiv tillitsvalgt i PS siden 2015.

Frank Alexander Bræin ble innstilt som eneste lederkandidat av valgkomiteen.

– Tusen takk for tilliten, jeg gleder meg, sa Bræin da han gikk på talerstolen til rungende applaus.

I sin valgtale sa han:

– Kvalitet i utdanningene er viktig fordi dette skal ruste oss til jobben med barn og unge.  Organisasjonen vår skal ta plass. Dette ønsker jeg å jobbe for, sa han og fortsatte:

– Vi har hatt grundige debatter her på landsmøtet. I går kom vi fram til at vi skal fortsette å hete Pedagogstudentene etter en slik grundig debatt. Vi må tørre å debattere. Det er i møte med de ulike meningene at vi klarer å gjøre de beste vedtakene.

– Vi må dra sammen. Vi skal være et fellesskap som passer på hverandre. Jeg sier med professor Per Fugelli, du skal ikke være et ett-tall på jorda. For oss er Pedagogstudentene flokken. Som medlemmer i flokken må vi huske å rette blikket både innover og utover, sa han og la til:

– Jeg vil at vi skal stå sammen og at ingen skal stå igjen.

– Får jeg tillit, vil jeg arbeide for at vi skal bli hørt. Og jeg vil bidra til å videreføre samarbeidet med våre samarbeidspartnere i inn- og utland.

– Og så vil jeg si: Utdanningene våre er ikke gode nok. Vi skal strekke oss for å gjøre våre utdanninger enda bedre. Jeg er stolt over alles engasjement og møtene med medlemmer som gjør meg bedre.

 

 

Fra tekstforfatter til barnehagelærer

Frank Alexander Bræin synes en av Pedagogstudentenes viktigste oppgaver er å være en aktiv pådriver for gode utdanninger. Han vil at studentorganisasjonen skal være relevant, aktuell og framtidsrettet.

Bræin er vokst opp i Gausdal i Oppland fylke. Da han flyttet til Oslo for å studere, var det for å begynne på Westerdals School of Communication.

– Jeg er glad i å skrive, så jeg utdannet meg til tekstforfatter. Men som student jobbet jeg litt i barnehage. Den jobben likte jeg så godt at jeg begynte å studere til barnehagelærer, sier Bræin til Utdanning.

Barnehagelærerutdanningen tok han på Høgskolen i Oslo og Akershus, som nå heter OsloMet.

– Nå er jeg i gang med mitt første år på master i barnehagepedagogikk på OsloMet, sier han.

- Hvor har du jobbet som barnehagelærer?

– Jeg har vært barnehagelærer og pedagogisk leder i Solbærtorvet barnehage i bydel Frogner i Oslo, en barnehage med rundt 60 barn, sier han.

Bræin har vært tillitsvalgt i Pedagogstudentene siden 2015. I inneværende periode har han vært medlem av arbeidsutvalget.

 

Bræin har mange jern i ilden som studentrepresentant

Bræin er studentrepresentant i Utdanningsutvalget ved OsloMet, samt i Instituttrådet ved Barnehagelærerutdanningen. I tillegg er han vara i forskningsprosjektet INTERACTs styringsgruppe.

Andre verv er som studentrepresentant for Norsk studentorganisasjon i Universitets- og høgskolerådet for lærerutdanningene, samt styremedlem i linjeforeningen Flyt for barnehagelærerutdanningen ved OsloMet.

Han er også prosjektmedlem og initiativtaker i den tverrfaglige studentforeningen «Barn oss imellom» ved OsloMet, samt representant i Rosa Kompetanse Barnehages styringsgruppe for Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet.