Sebastian Johansen er en av 1250 medlemmer fra Pedagogstudentene som meldte seg inn i moderforbundet, Utdanningsforbundet. Foto: Kjersti Mosbakk.

1250 meldte overgang fra Pedagogstudentene

Av flere enn 6000 Pedagogstudenter som fikk tilbud om å melde overgang til Utdanningsforbundet, har 1250 takket ja.

Overgangskampanjen er en årlig vervekampanje rettet mot medlemmer i Pedagogstudentene som er ferdig med utdannelsen. 6673 medlemmer fikk en henvendelse i slutten av mai, med oppfordring om å melde overgang til Utdanningsforbundet.

Så langt er det 1250 som har meldt overgang.

Er resultatet godt nok, seksjonsleder i seksjon medlemsservice Astrid Bach?

– Vi pleier å få respons fra cirka 20 prosent med en gang kampanjen starter. Så dabber det som regel av om sommeren, før det ofte kommer en topp igjen etter skolestart. Først i slutten av september kan vi se det endelige resultatet, informerer Bach.

 

Nye høyttalere

I tillegg til gratis medlemskap det første året og en Utdanningsforbundet-sekk til alle som meldte overgang innen august, ville en av dem som hadde meldt overgang innen 20. juni, vinne gavekort på 6000 kroner. I slutten av juni trakk Utdanningsforbundets leder Steffen Handal vinneren, og blant 900 kandidater var det Sebastian Johansen som vant. 

Johansen synes det var gledelig å vinne 6000 kroner for å melde seg inn i Utdanningsforbundet. Spesielt med tanke på at det aldri var noe alternativ ikke å melde seg inn. 

Etter fem års studenttilværelse kunne Sebastian Johansen på forsommeren lukke pensumbøkene for godt. Samtidig ble det klart at han fikk fast ansettelse som adjunkt med opprykk ved Sofienberg skole i Oslo. I stedet for å bruke sommeren til å jobbe for å spe på studielånet kunne han i år tusle rundt og vente i spenning på å ta imot sine første elever som kontaktlærer for 8. trinn. At han da i tillegg vant 6000 kroner i Utdanningsforbundets overgangskampanje, kom som et ekstra pluss. Pengene, i form av gavekort, ble overrakt av arbeidsplasstillitsvalgt Maja Rosvold Brustad rett før skolestart.

– Har du bestemt hva du vil bruke pengene til?

– Ja, jeg trodde jeg kanskje kom til å få dem litt tidligere, siden trekningen var i juni. Men jeg har sett for meg at nå som jeg er i fast jobb, kan det være ålreit å gi meg selv en fin gave og kjøpe meg noen litt dyrere høyttalere, forteller 25-åringen.

 

– Det er som en forsikring

Strengt tatt var det ikke nødvendig å lokke den nyutdannede læreren med pengepremie for å få ham til å melde overgang fra Pedagogstudentene til Utdanningsforbundet. Fagforeningsbevisstheten ligger i ryggmargen.

– Jeg var aldri i tvil om at jeg ville bli medlem. Det er som en forsikring, plutselig trenger du den. Når jeg skulle melde meg inn uansett, var det jo greit å gjøre det først som sist. Men at det var mulighet til å vinne penger var et godt insentiv, innrømmer adjunkten, som skal undervise i samfunnsfag og naturfag.

Nå ser han fram til å ta imot elevene, og han har tro på at han skal klare å ha autoritet til tross for ung alder.

– Jeg håper at jeg har litt ekstra giv, siden jeg er ung og uforplikta ellers i livet. Det blir sikkert en del utfordringer, men jeg kan jo ikke ta dem på forskudd.

 

Powered by Labrador CMS