Frank Aleksander Bræin er gjenvalgt som leder av Pedagogstudentene, og får med seg nestleder Elise Håkull Klungtveit. Foto: Chris Håvard Berge

To barnehagelærere skal lede Pedagogstudentene

På helgens landsmøte ble Frank Bræin gjenvalgt som leder av Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet. Og får følge av nok en barnehagelærer i ledelsen.

Publisert

– Det er en stor ære å få fortsette å arbeide for alle våre medlemmer, uttaler Bræin i en pressemelding fra Pedagogstudentene. 

De har vært samlet til landsmøte denne helgen, som avsluttes i dag. Søndag ble Bræin gjenvalgt som leder av organisasjonen, som teller over 20.000 lærerstudenter. 

– Vi har vedtatt et veldig spennende arbeidsprogram. Jeg gleder meg til å jobbe videre for at alle nyutdannede lærere skal få veiledning og at barnehagelærerutdanningen skal finansieres på lik linje med de andre lærerutdanningene, sier Bræin. 

– Hvis jeg skal trekke fram noe jeg mener blir en spesielt viktig satsning for året som kommer, er det å arbeide for bedre praksis i våre utdanninger. Det kan ikke være som i dag at praksis oppleves som et lotteri, mener han. 

 

To barnehagelærere på topp 

Elise Håkull Klungtveit ble valgt inn som nestleder. Som Bræin er også hun utdannet barneahagelærer, og tar nå en master i barnehagepedagogikk ved Oslo Met.

Det betyr at pedagogstudentene for første gang får to barnehagelærer på topp i organisasjonen. 

– Vi er et fellesskap som står samlet om utdanningene våre.Noe av det som gjør at vi får den slagkraften vi har, er at vi klarer å se hele utdanningssystemet som en helhet. Vi skiller ikke mellom barnehagelærer og lektor. Fordi vi skjønner hvorfor det er viktig med gode lærere og pedagoger i barnehage, som i grunnskolen, som i videregående, sier Bræin. 

Klungtveit sier hun gleder seg spesielt til å følge opp medlemmene lokalt. 

– Jeg brenner for at vi skal være et inkluderende profesjonsfellesskap.

 

Geografisk bredde 

Arbeidsutvalget som skal bistå lederduoen består av fem medlemmer, fra ulike studiesteder:  

  • Magnus Dybdahl, studerer lektorutdanning i realfag for trinn 8-13 ved NMBU Ås. 
  • Alva Amalie Eide, studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7 ved Universitetet i Stavanger. 
  • Joakim Olsson, studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 ved Høgskulen i Volda. 
  • Maiken Katarina Salamonsen, studerer lektorutdanning for trinn 8-13 ved Universitetet i Tromsø. 
  • Karoline Lester Turøy, studerer grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10 ved Høgskolen på Vestlandet Sogndal. 

 

Powered by Labrador CMS