– Det har blitt et bra oppgjør som ligger på nivå med lønnsoppgjørene i samfunnet for øvrig, sier nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad. Foto: Utdanningsforbundet
– Det har blitt et bra oppgjør som ligger på nivå med lønnsoppgjørene i samfunnet for øvrig, sier nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad. Foto: Utdanningsforbundet

Utdanningsforbundet og PBL er enige om ny pensjonsavtale og lønn

I dag ble Utdanningsforbundet og PBL enige om en ny pensjonsavtale for de ansatte. De er også enige om lønn.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har vært innforstått med at barnehagene i fremtiden skal bruke om lag like mye penger på pensjon som i dag. Med denne avtalen sikrer vi ansatte i PBL-barnehagene sektorens beste pensjonsytelser, uten at det koster barnehagene noe mer enn i dag, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL i en pressemelding.

Avtalen gir medlemmene en sparesats til egen pensjon på 7 prosent av lønnen sin. Det er det høyeste sparenivået som loven åpner for. Den enkelte vil kunne ta ut pensjon fleksibelt fra 62 år, og kombinere arbeid og pensjon, ifølge udf.no.

– Vi har fått til en framtidsretta, god pensjonsavtale for de ansatte i PBL-barnehagene. Den nye ordningen er en såkalt hybridpensjon. Den vil sikre livsvarige pensjoner som er like for kvinner og menn, sier forhandlingsleder Terje Skyvulstad i Utdanningsforbundet.

Les om den nye pensjonsavtalen her

I tillegg til pensjon, er partene også enige om lønn.

– Det har blitt et bra oppgjør som ligger på nivå med lønnsoppgjørene i samfunnet for øvrig. Vi har jobbet for å få en liknende fordeling som vi fikk for de barnehageansatte i kommunene. Det mener jeg vi har greid, sier Skyvulstad.

Utdanningsforbundets medlemmer får generelle lønnstillegg fra 1. mai 2019, minimum 12.000 kroner. I tillegg er det gitt særskilte minstelønnshevinger fra 1. juli 2019 og 1. januar 2020, slik at minstelønnsnivåene i PBL blir tilsvarende lønnsnivåene for barnehageansatte i kommunal sektor, ifølge udf.no.

Lindboe er fornøyd.

– Vi er utrolig glad for at vi har kommet til enighet om en fremtidsrettet og god pensjonsløsning. Avtalen vil gi svært gode betingelser for de ansatte, uten at den i sum vil bli dyrere for arbeidsgiverne enn dagens ordning. Derfor er dette en veldig god avtale, både for medlemmene våre og for de ansatte i PBL-barnehagene, sier hun.

Powered by Labrador CMS