Astrid Søgnen går av som direktør for Utdanningsetaten i Oslo 1. desember. Arkivfoto: Foto Trond Solberg/VG

Utdanningsdirektør Astrid Søgnen i Oslo går av

Astrid Søgnen (67), direktør for Utdanningsetaten i Oslo kommune går av og begynner i en annen stilling i kommunen.

Publisert

– Det ble i går inngått en avtale mellom arbeidsgiver Oslo kommune og Astrid Søgnen som innebærer at Søgnen fratrer som utdanningsdirektør, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap), som er glad for at saken har fått en løsning.

Avgangen skjer til tross for at Søgnen selv ønsket å fortsette.

– Det har ikke vært mitt ønske å slutte som utdanningsdirektør i Oslo akkurat nå. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til de siste 18 årene i Oslo-skolen og takknemlig for innsatsen til lærere, skoleledere, mine folk i administrasjonen og alle andre ansatte på alle nivåer, sier Søgnen i en pressemelding.

 

Søgnen nektet i september

I september ble Søgnen bedt om å fratre sin stilling av byrådsleder Raymond Johansen når hun fylte 67 år. Da nektet hun gi seg i stillingen. Nå har hun inngått en avtale med Oslo kommune og fratrer som utdanningsdirektør 1. desember.

Byrådslederen understreker at det har vært en vanskelig prosess for alle involverte.

– Jeg er glad for at vi har kommet frem til en løsning hvor Astrid Søgnen går over i en annen stilling i Oslo kommune, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.


Vil få en ny stilling i kommunen

Astrid Søgnen vil gå over i en annen stilling i Oslo kommune etter nærmere avtale, står det i pressemeldingen.

Hun sier videre i pressemeldingen at hun mener at hun har ledet etaten på en god måte og gitt gode resultater for elevene.

– Jeg må likevel konstatere at byråd Inga Marte Thorkildsen ønsker at jeg går over i annen stilling. Jeg har derfor i dag akseptert det. Jeg er litteraturviter og vil bidra på kulturområdet i kommunen. Det er noe jeg gleder meg til. For øvrig kommer jeg ikke til å kommentere skiftet av stilling ytterligere i dag.

Søgnen ønsker ikke å kommentere avgangen ytterligere overfor NRK.

 

Ekstern leder skal overta midlertidig

Utdanningsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier til Dagsavisen at Astrid Søgnen vil gå over i ny stilling 1. april 2019.

– I en overgangsperiode vil vi hente inn en ekstern leder som konstitueres som direktør. Stillingen vil bli utlyst på vanlig måte, sier Thorkildsen til avisen.

 

Powered by Labrador CMS