Annonse

I morgen, fredag, streiker norsk ungdom tilstøtte for svenske Greta Thunberg (15). Foto: Aftonbladet / NTB scanpix

Norsk ungdom streiker i solidaritet med svenske Greta (15)

Elever streiker over hele landet i morgen fredag 7. september, i regi av Natur og Ungdom. Målet er å få politikere til å ta ansvar i klimakampen.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Ifølge nettstedet til Natur og Ungdom, nu.no, planlegges aksjoner blant annet i Molde, Egersund, Finnmark og Oslo. I Oslo vil aksjonen foregå på Eidsvolls plass kl. 12:30, utenfor Stortinget. Datoen 7. september er valgt ut fordi Natur og Ungdoms svenske søsterorganisasj, Fältbiologerna holder  sin nasjonale aksjonsdag da, to dager før det svenske valget.  

Natur og Ungdom aksjonerer for å vise solidaritet med Greta Thunberg, femtenåringen som skolestreiker utenfor det svenske parlamentet i protest mot dårlig klimapolitikk. Hun streiker til det svenske valget 9. september. Hun var lei av at de voksne ødelegger jorda for de unge, og krever at politikerne gjør ord om til handling i klimakampen.

Samtidig krever Natur og Ungdom klimapolitikk som er mer enn bare kvotekjøp og palmeolje på tanken, ifølge nettstedet. Organisasjonen krever dette fra regjeringen:

– Ingen nye olje- og gasslisenser tildeles

– Oljetillatelser i Barentshavet trekkes tilbake

– Stans motorveiutbyggingen, sats på kollektivtransport

– Elektrifisering av alle norske jernbaner

– Ingen nye flyplasser, eller utvidelser av eksisterende flyplasser.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!