Annonse

Ill. foto: Tom-Egil Jensen

Nesten 3 prosent får ikke karakter i kroppsøving

Kroppsøving er faget som flest elever i videregående ikke får karakter i på grunn av høyt fravær. Elever og lærere peker på kropps- og prestasjonspress.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

 

I 2017–2018 fikk 2,8 prosent av elevene ikke karakter i kroppsøving i VG2 på grunn av høyt fravær eller manglende vurderingsgrunnlag, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

– Høyere fravær og strykprosent i kroppsøving, er noe vi i skolen har vært kjent med i mange år, sier Tormod Korpås, rektor og leder av Utdanningsforbundets lederråd, til NRK.

Selv om tallet er forholdsvis lavt og har sunket fra 3,3 prosent på to år, mener Utdanningsforbundet at det er urovekkende:

– Det har blitt færre som stryker i kroppsøving de siste åra, men tre prosent er ganske mange, sier Korpås, som er mangeåring rektor.

Videregåendeelever som mangler karakter, må ta faget opp igjen som privatist for å få godkjent utdanning.

Utdanningsforbundet tror en del av løsning kommer i det allerede igangsatte arbeidet med å fornye alle skolefagene, i kombinasjon med å gi kroppsøvingslæreren bedre tid til elevene sine.

– I tillegg bør nok prestasjonsfokuset i kroppsøvingsfaget tones ned, sier Korpås.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!