Annonse

Listhaug ville ikke ha media til stede i klasserommet

Journalistene måtte stå på gangen da innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) snakket om «norsk kultur og norske verdier» på voksenopplæringa i Steinkjer.

Annonse

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) besøkte voksenopplæringa i Steinkjer i dag, til tross for innvendinger fra flere av skolens ansatte, melder nrk.no.

Hun snakket med elevene i et klasserom i en times tid, men hun ville ikke ha kameraer til stede. Til nrk.no forklarte hun hvorfor: – Jeg vil ikke at mediene skal gjøre dette til et sirkus. Derfor har jeg sagt at jeg ikke vil ha dem her. Jeg vil at dette skal være seriøst.

Listhaugs besøk skapte reaksjoner blant de ansatte ved voksenopplæringen. I en e-post til NRK skrev de blant annet at flere lærere hadde et problem med å være med på opplegget, fordi de følte det er et PR-stunt.

Ministeren avviste at det var et stunt, og sa til NRK.no: – Alle politikere reiser rundt og besøker skoler og sykehjem. Torbjørn Røe Isaksen er stadig rundt på skoler. Spør dere han om det samme?

Samtidig med besøket presenterte Listhaug en budsjettlekkasje fra statsbudsjettet for 2018. Regjeringen planlegger å sette av 6,7 millioner til opplæring i norsk, norsk kultur og norske verdier, ifølge nrk.no.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!