Annonse

Utdanningsforbundets 1. nestleder, Terje Skyvulstad, sier forslaget om idrettsfag på yrkesfag er en god idé. Arkivfoto: Utdanning

Utdanningsforbundet støtter forslag om idrettslinje på yrkesfag

Eks-skihopper Anders Jacobsens utspill om å få til idrettslinjer på yrkesfag er et godt forslag, som Utdanningsforbundet ikke vil avvise, ifølge 1. nestleder Terje Skyvulstad.

Annonse

Utspillet fra den tidligere storhopperen fra Haugsbygd i Buskerud hvor han etterlyser et tilbud til elever på yrkesfag som vil satse på idretten sin, blir varmt mottatt av to toppidrettsrektorer.

Nå sier også Utdanningsforbundet at de stiller seg positiv til ideen.

- Vi vet at yrkesfag med idrett har vært etterspurt blant elever, sier Skyvulstad til Utdanning.

Han sier det er klokt å åpne for ulike forsøk på å kombinere yrkesfag med idrett, og at man derfor bør prøve seg frem.

- Hvordan tenker du at det skal gjøres i praksis, med tanke på dagens læreplan for yrkesfagelever, hvor de allerede har 35 timer undervisning i uken?

- Det gjør det litt vanskeligere å organisere i praksis, men vi håper at prøveordningene viser at det lar seg gjøre, sier han.

Jacobsen får støtte fra rektor Bjørg Kvannli ved Meråker videregående skole (VGS) i Nord-Trøndelag. Skolen har blant annet skigymnas, og har fostret en rekke av landets mest kjente skiløpere.

– Jeg er veldig positiv til å få inn idrettsfag i kombinasjon med yrkesfaglige utdanninger. Jeg tror ikke nødvendigvis at alle elever som ønsker å satse på idretten sin nødvendigvis ønsker å gå studieforberedende linjer, sier Kvannli til Utdanning.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!