Annonse

Lysbakken vil ha ny skolereform

SV-leder Audun Lysbakken mener vinden blåser i hans retning i skoledebatten. Flere lærere er hovedgrepet i partiets visjon for en ny norsk skole.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Vinden blåser vår vei i skoledebatten. De fremste skoleekspertene i landet og flertallet på Stortinget sier det er på tide å kvitte seg med overflatelæring og testhysteri, sa Lysbakken.

En nasjonal lærernorm på skolenivå som sier at det maksimalt skal være 15 elever per lærer på første til fjerde trinn, og maks 20 på femte til tiende, står sentralt i SVs skolereform.

Partiet vil også gi lærerne større innflytelse over egen arbeidsdag, gjøre skoledagen mer praktisk og variert samt sikre alle barn leksehjelp i skoletiden.

(©NTB)

 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!