Annonse

Vahl skole er den som vil komme dårligst ut økonomisk dersom Oslo-politikerne følger anbefalingen fra selskapet Deloitte om nye kriterier for bevilgninger til skolene. Arkivfoto: Ylva Törngren

Foreslår mindre penger til over halvparten av Oslos barneskoler

I et nytt forslag til hvordan pengene skal fordeles til Osloskolene, får 48 av 81 barneskoler mindre å rutte med. Særlig skoler på østkanten rammes, melder NRK Østlandssendingen.

Annonse

Revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte har på oppdrag fra Utdanningsetaten utredet hvordan man kan fordele pengene i Osloskolen annerledes. Dersom modellen blir vedtatt, er det skolene i indre øst som vil miste mest penger.

Vahl skole er skolen som vil bli hardest rammet dersom de foreslåtte endringene gjennomføres. Den kan miste 15 prosent av dagens tildelinger.

 – Det er brutalt, dramatisk og ikke faglig begrunnet, sier budsjettansvarlig i Utdanningsforbundet Oslo, Jorunn Folkvord, til NRK.

Folkvord viser til at noen av skolene som rammes hardest får kutt tilsvarende 3–4 lærerstillinger.

Lilleborg skole på Torshov mister 8 prosent av tildelingene sine, noe som tilsvarer 3,2 lærerstillinger ved skolen. I høringssvaret fra skolen står det blant annet: «Det er uforsvarlig (...) å redusere driften med den antatte endringen i ressursfordelingen på 2 142 850 kroner.»

Skolebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap), har ennå ikke fått sett på rapporten eller høringssvarene.

– Så får vi se nå om Deloitte har tolket oppdraget riktig, om den gir noen svar eller nye spørsmål som vi må ta videre, sier Dahl til NRK Østlandssendingen.

_____________________

 

Hei!

Kommentering av artikler er ikke tillatt mellom midnatt og 06:00.
Velkommen tilbake!

 

_________________________