Annonse

Barnehageansatt siktet for seksuell krenkelse

En mann i 20-årene er siktet for seksuell krenkelse og uanstendig atferd mot barn i barnehagen der han jobber.

Annonse

Den barnehageansatte er avhørt, men ikke fengslet. Det er planlagt minst et nytt avhør av mannen, skriver  Bergens Tidende.

– Politiet fikk 22. januar informasjon som gjorde at etterforskning ble iverksatt. Det var grunn til å etterforske om ett eller flere barn kunne være utsatt for straffbare handlinger i barnehagen, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.

Tirsdag kveld deltok politiet og representanter for Statens barnehus da barnehageledelsen holdt informasjonsmøte for foreldrene i barnehagen i Bergen.

– Vi var til stede og orienterte om det vi kunne si, slik at de involverte får informasjon. Vi er opptatt av å ivareta barna, foreldrene og de ansatte, sier Høyland. Hun vil ikke si hvilke konkrete handlinger mannen mistenkes for å ha begått, men paragrafen han er siktet etter gjelder seksuell krenkende og uanstendig atferd, et begrep som blant annet omfatter blotting.

Flere barn er avhørt i saken. Det er også gjort tekniske undersøkelser i og ved barnehagen. Det er også gjennomført medisinske undersøkelser og databeslag, opplyser politiadvokaten. Den siktede mannen er suspendert fra stillingen.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!