Etter jevn økning de siste årene, har søkertallene til lærerutdanningene i Danmark gått noe ned i år, ifølge Folkeskolen.dk. Illustrasjon: Utdanningsnytt.no

Danmark: Færre søker lærerutdanning

Søkningen til lærerutdanningene i Danmark hadde steget jevnt og trutt siden 2014. Men årets tall viser en tilbakegang på tre prosent, sammenlignet med fjorårets søkertall.

Av dem som har lærerutdanning som førstevalg, er det 3108 som har søkt en av de danske lærerutdanningene, skriver Folkeskolen.dk.

– Vi har bruk for flere søkere til lærerutdanningene, sier formannen for Danske Professionshøjskoler, Stefan Hermann.

3108 har krysset av lærerutdannelse som deres førsteprioritet. Det er 86 færre enn fjoråret, noe som tilsvarer en nedgang på 3 prosent.

Stefan Hermann mener at antallet er pent, men at det ikke er nok.

– 3000 unge har lærerutdanning som førsteprioritet. Det er fint, men vi burde fått enda flere dyktige, ambisiøse og motiverte studenter til å velge lærerutdanning.

Anslagene på hvor mange lærere det er behov for i Danmark spriker noe, men ligger stort sett mellom 3500 og 4000 nyutdannede hvert år.

Også antallet søkere med lærerutdanning som andrevalg har gått ned med 1 prosent siden i fjor. Alle studenter med mer enn 7 i gjennomsnitt (karakterskalaen i Danmark går opp til 12) kommer direkte inn på lærerutdanningen. De som har et snitt under 7, kan komme inn etter en opptakssamtale.

Powered by Labrador CMS