Annonse

Sosialdemokratene vil forby utbytte for skoleeiere

I Sverige vil Sosialdemokratene gjøre det umulig å tjene penger på skole og omsorg.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

På Sosialdemokratenes landsmøte forrige uke ble det besluttet at partiet skal jobbe for å få på plass et regelverk som forhindrer eiere av skoler og omsorgsinsitusjoner å tjene mye penger på virksomheten.

 

Utbyttebegrensning

I forslaget som fikk flertall på møtet, heter det: «Det trengs et regelverk som setter en stopper for gevinstjakten i skole-, pleie- og omsorgssektoren», ifølge SVT.

Partiledelsen fremmet et forslag om å stanse pengejakten i skolen, men kongressen ønsket at også omsorgsvirksomheter skulle innlemmes i forslaget. Slik ble det.

– Jeg vil ikke høre skole og konkurs i samme setning. Jeg vil heller ikke høre gamlehjem og risikabelt, sier Jeanette Olsson i Sosialdemokratene Bohuslän, til SVT.

LO i Sverige er fornøyd med vedtaket.

– Dette betyr at Sosialdemokratene og LO skal drive gjennom en utbyttebegrensing i alle sektorer i velferdssektoren, sier Karl-Petter Thorwaldsson i svensk LO, til TT.

 

Vil ikke ha religiøse skoler

Sosialdemokratene besluttet også å jobbe mot religiøse friskoler i Sverige.

– Svensk skole skal være fri for religiøs påvirkning, sier sosialminister Ardalan Shekarabi fra Sosialdemokratene. I Sverige er det allerede forbud mot religiøse innslag i undervisningen, men nå vil Sosialdemokratene også skal gjelde friskoler. 

– Om man skal drive offentlig skolevirksomhet i Sverige så må man følge svensk lov og læreplan, og der er det glassklart at man skal ta hensyn til menneskerettighetene og likestilling mellom kjønnene. Desverre respekteres ikke dette i dag, sier sosialminister, Shekarabi til SVT.

 

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!