Annonse

Heidi har jobbet i Sinsen barnehage i over 15 år. Hun trives blant barn og kolleger i barnehagen. Foto: Sonja Holterman

Flere søker seg til barnehagelærerstudiet

På Høgskolen i Oslo og Akershus er det 2177 søkere til barnehageutdanningen. 235 av dem får plass.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

I år er det 3300 søkere som har barnehagelærer som sitt førstevalg til høyere utdanning. Det er åtte prosent flere enn i fjor.

Høgskolen i Oslo og Akershus er et av lærestedene som merker stor pågang fra unge som vil bli barnehagelærere. Flere enn 2000 har denne utdanninga på lista, 521 har den på førsteplass. Førskolelærer Heidi Kristin Claussen skjønner godt at mange vil jobbe i barnehage.

– Det er veldig givende å møte barn og få bidra til at de utvikler seg, sier Heidi Kristin Claussen. Hun er pedagogisk leder i Sinsen barnehage i Oslo, og hun sitter i Utdanningsforbundets kontaktforum for barnehage. Hun synes det er gledelig at søkningen til barnehagelærerutdanningen har økt.

 

Viktig med utdannelse

– Jeg er glad for at flere ønsker å bli barnehagelærere, og for at mange vil ta utdannelsen. Det er viktig at flere av dem som jobber i barnehage har pedagogisk utdannelse, sier Claussen.  Hun jobber i en barnehage med 135 barn, og på hver av de 10 avdelingene i Sinsen barnehage er det ansatt minst én med pedagogisk utdannelse.

– Jeg er glad for at Oslo har innført krav om at halvparten av ansatte skal ha utdannelse, sier Claussen.

I fjor ble Oslo kommune enige med Utdanningsforbundet og Fagforbundet om at minst halvparten av personalet i de kommunale barnehagene skal være barnehagelærere. I tillegg skal andelen fagarbeidere økes.

 

– Svært gledelig

Pedagogstudentene i Utdanningsforbundet er fornøyd med økningen av søkere til barnehagelærerutdanningen.

– Det er svært gledelig at det har vært en stor økning for barnehagelærerutdanningen. Nå gjelder det å se på hvordan vi kan få samme økning på de andre utdanningene, slik at vi får enda flere dyktige lærere i hele utdanningsløpet, sier Silje Marie Bentzen, leder i Pedagogstudentene. 

 

Lik Første steg på Facebook

Nyhetsbrev


Meld deg på!


 
 

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!