Pensjon skal fortsatt være en del av tariffavtalen i private barnehager i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Foto Google

Sikret fortsatt forhandlingsrett om pensjon – ingen streik i Spekter

Lørdag morgen ble det enighet i meklingen mellom arbeidstakerorganisasjonene og arbeidsgiverforeningen Spekter.

Publisert

I tariffoppgjøret hadde Spekter krevd at pensjonsordninger skulle tas ut av tariffavtalen, og dermed ville dette ikke lenger ha vært et tema for forhandlinger. Nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad, er fornøyd med utfallet. 

— Det viktigste for oss denne gangen er at vi beholder retten til å forhandle om pensjon. Jeg er glad for at unngikk streik og at barn og foreldre i barnehagene kan møte en vanlig dag på mandag, sier Skyvulstad til Utdanning.

Rammen for lønnsøkninger i oppgjøret er på 2,4 prosent, som er på linje med resultatet av de andre tariffoppgjørene i år.

— Det er et greit resultat, konkluderer Skyvulstad.

Han opplyser at resultatet av oppgjøret ikke skal til uravstemning, men behandles av sentralstyret i Utdanningsforbundet.

 30 avtaler i 14 ulike virksomheter var brakt inn for Riksmekleren. Forhandlingene omfattet også Utdanningsforbundets medlemmer i barnehager som er eid av Norlandia-kjeden og Studentsamskipnaden i  Østfold, Oslo og Akershus, Stavanger og Bergen.

 — Vi har fått gjennomslag for våre viktigste krav som var fortsatt forhandlingsrett i pensjonsspørsmål. Derfor er vi godt fornøyd med resultatet av meklingen, sier Eli Gunhild By, forhandlingsleder i Unio Spekter til Unios nettsider.

Arbeidsgiver fornøyd

Også Spekters direktør Anne-Kari Bratten er tilfreds med at den varslede streiken ble unngått.

— Det er gitt et lønnsoppgjør på linje med det resten av Norge kan regne med å få i år. Vi har også fått på plass ulike løsninger knyttet til pensjon i de virksomhetene der dette var et forhandlingstema, sier Bratten til Spekters nettsider.

Arbeidstakersammenslutningene LO Stat, YS Spekter, SAN (Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i Spekter) og Lederne var også i mekling med Spekter.

 

Les også: Det kan bli barnehagestreik frå midnatt

Powered by Labrador CMS