Lærer Anja Johansen i Nordland Venstre er ny statssekretær i Kunnskapsdepartementet. .
Lærer Anja Johansen i Nordland Venstre er ny statssekretær i Kunnskapsdepartementet. .

Lærer fra Lofoten blir statssekretær under Trine Skei Grande

Den nye kunnskapsministeren tar tre statssekretærer med seg inn i Kunnskapsdepartementet. En av dem er lærer.

Publisert Sist oppdatert

Anja Johansen leder Nordland Venstre og jobber som lærer ved Aust-Lofoten videregående skole. Hun sitter i kommunestyret i Vågan kommune.

Nå blir hun statssekretær under den nye kunnskapsministeren Trine Skei Grande. Statssekretærene er politisk utnevnte stillinger som rangerer nest etter statsråden i departementene.

«Høyere krav til de som skal bli lærere»

I forbindelse med kommunevalget i fjor skrev Johansen i Bodønu.no at «Venstres viktigste frihetsreform har vært, er og forblir en god skole. Gode lærere som gir alle unger, uansett bakgrunn, like muligheter er vårt beste verktøy for et likestilt kunnskapssamfunn. Derfor heier jeg både på at jeg må få flere lærerkolleger og på innføring av høyere krav til de som skal bli lærere.»

Johansen er også aktiv i Amnesty International.

Grande tar med tre

Grande tar også med seg Jan Christian Kolstø, som var statssekretær under Grande i Kulturdepartementet. Han var tidligere pressesjef for Venstres stortingsgruppe.

Den tredje statssekretæren under Grande blir Grunde Kreken Almeland som siden 2018 har vært fast møtende vararepresentant på Stortinget for Ola Elvestuen. Han har tidligere vært nestleder i Unge Venstre.

Statssekretær med doktorgrad

Den nye forsknings- og høyere utdanningsministeren, Henrik Asheim (H), nøyer seg med en statssekretær. Det blir Aase Marthe Johansen Horrigmo. Hun kommer fra jobben som statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet under Monica Mæland (H).

Horrigmo har doktorgrad i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet som forsker og senioranalytiker. Hun har også tidligere vært politisk rådgiver for ordføreren i Kristiansand kommune.

Her finner du den nye politiske ledelsen i Kunnskapsdepartementet.

Powered by Labrador CMS