SARPSBORG: Skole stengt

På Grålum ungdomsskole i Sarpsborg er det så mange lærere i karantene at hele skolen stenger, og de 320 elevene får hjemmeundervisning denne uka. Det opplyser kommunen på sin nettside.

Syv av 20 skoler i kommunen har trinn eller klasser som er i karantene på grunn av det pågående smitteutbruddet. Så langt er minst 960 elever og 65 lærere ved barne-, ungdom-, og videregående skoler i Sarpsborg satt i karantene.

Stort utbrudd

I går ble det kjent at det er 25 nye smittetilfeller i byen, og nå er flere enn 1000 personer i karantene.

Ordfører Sindre Martinsen Evje sier at situasjonen er så alvorlig at Sarpsborg kommune setter kriseledelse på samme måte som da koronapandemien startet i mars.

– Smittetallene er skyhøye og vi ser at det pågående utbruddet har svært store konsekvenser, også ved at så mange er satt i karantene. De fleste skoler i Sarpsborg opplever nå krevende karantenesituasjoner, sier Martinsen ifølge kommunens hjemmeside.

Mange skoler rammet

Grålum skole gir vil gi elevene digital hjemmeundervisning.

– Det skyldes først og fremst at lærere er i karantene, og at vi har så få igjen at det beste tilbudet vi kan gi er hjemmeundervisning, sier oppvekstdirektør Erik Bråthen i Sarpsborg kommune.

Powered by Labrador CMS