Skolenes landsforbund krever at lærere prioriteres til influensavaksine

LOs skoleforbund ber om at ansatte i skoler og barnehager skal prioriteres til influensavaksine. Flere kommuner begynner nå å gå tom for vaksinen.

– Skoler og barnehager tåler ikke en ny fraværsbølge som skyldes influensa, på toppen av alt koronarelatert fravær, sier forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund i en pressemelding.

På grunn av koronautbruddet må mange ansatte i skoler og barnehager holde seg borte fra jobb på grunn av koronasymptomer, karantene eller isolasjon. Finborud sier at det allerede er krevende å dekke inn for dette, og at skolene og barnehagene vil slite ytterligere dersom det blir økt fravær som følge av sesonginfluensaen.

Skolenes landsforbund mener ansatte i undervisnings- og opplæringssektoren utfører samfunnskritiske oppgaver.

Folkehelseinstituttet klarte i år å få tak i 1,2 millioner doser influensavaksine, men dette dekker bare to tredeler av behovet. Dermed er det bestemt at personer i risikogruppene og ansatte i helsevesenet skal prioriteres.

– Vi er kjent med at mange kommuner begynner å gå tomme for vaksine. Skolenes landsforbund mener at ansatte i skoler og barnehager må bli en del av målgruppen, altså at lærere blir prioritert dersom de ønsker å ta vaksinen. Og de skal få den gratis, sier Finborud.

Hun viser videre til at énmetersregelen ikke gjelder i skolen, og mener at personalet dermed løper en stor risiko for å bli slått ut av influensa.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS