Hovedinngangen på nye Langnes skole, Tromsø. Ill.foto: Tore Figenschau
Hovedinngangen på nye Langnes skole, Tromsø. Ill.foto: Tore Figenschau

Vil kutte 50 millioner fra skole og barnehage i Tromsø

Kommunale kuttkrav kan gi færre lærere i skolen, advarer alle rektorene i Tromsøskolen.

Publisert

Overforbruk innen pleie og omsorg og mindre statlige overføringer enn ventet, gjør at kommunen må justere budsjettet for neste år. Forslaget fra administrasjonen er å kutte innen blant annet barnehage og skole for å bedre situasjonen i pleie og omsorg.

Nå frykter alle rektorene i Tromsø-skolen at dette vil ramme elevene hardt.

Rektor Lena Abrahamsen har i tillegg forfattet et eget innlegg.

– På tvers av loven

– Vi frykter dette vil bety at vi må gå på tvers av loven, sier rektor ved Fagereng skole, Janne Kristine Johansen til avisa Nordlys, (krever innlogging).

Sammen med de andre rektorene i grunnskolen i Tromsø har hun skrevet brev for å advare om mulige konsekvenser av foreslåtte kutt.

Forslagene skal behandles av kommunestyret førstkommende onsdag, og Johansen understreker at hun frykter for elevenes rett til tilpasset undervisning.

I skoler og barnehager går det meste av pengene til lønn, og rektorene advarer om at dette kan gi færre lærere og pedagoger i Tromsøskolen.

– Betydningen av dette er at hver lærer vil få mindre tid til hver elev, skriver rektorene i brevet, som er publisert i både iTromsø og Nordlys.

 

Kritisk komité

Fra politisk hold er det også bekymring for situasjonen. Leder av oppvekst- og utdanningskomiteen, Elin Jørgensen (Rødt), viser til at komiteen har vedtatt en enstemmig uttalelse:

– Tromsøbarnehagene og -skolene skal være av høy kvalitet, og kommunen skal sikre alle barn og unge tjenester som er tilpasset den enkeltes behov. Komiteen kan ikke se at dette ivaretas i de foreslåtte justeringene.

– Vi er ikke ferdige med å vurdere saken. Vi fortsetter mandag morgen, så vil tida vise hva vi lander på, sier Jørgensen til Nordlys.

 

Powered by Labrador CMS