Ni fylkesledere i Arbeiderpartiet sier nei til profitt i private barnehager

Nesten halvparten av fylkeslederne i Arbeiderpartiet sier nei til utbytte i private barnehager.

Tidligere i uken gikk leder i SV, Audun Lysbakken, ut med noen ufravikelige krav som partiet stiller til en ny regjering dersom det blir rødgrønt flertall ved valget i september. Ett av dem er å forby profitt i private barnehager.

Utdanning og utdanningsnytt.no har de siste månedene vist flere eksempler på private eiere som tar ut høye lønninger, solide styrehonorarer og/eller utbytte.

Arbeiderparti-leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre var raskt ute med å si at Arbeiderpartiet ikke vil gå inn for noe forbud mot utbytte i private barnehager. Men nå viser det seg at mange av fylkeslederne i partiet er enig med SV. Hele 9 av de 17 fylkeslederne NRK har snakket med, er positive til forslaget fra SV.

– Helt umiddelbart synes jeg det er en klok tanke å forby utbytte fra private barnehager. Jeg synes ikke det skal være profittdriv i barnehagesektoren. Jeg er den typen som mener alle barnehager i Norge burde være offentlige, sier fylkesleder for Ap i Sogn og Fjordane Hilmar Høl til NRK.

Leder i Akershus, Sverre Myrli, er blant dem som er mer avventende: – Vi skal absolutt ha regler så ingen blir millionærer på barnehager, men samtidig skal det ikke være forbudt å tjene penger. Jeg hopper ikke på forslaget sånn helt uten videre, svarer Myrli på NRKs henvendelse.

Powered by Labrador CMS