Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø serverte en gladnyhet under åpningen av studieåret i Volda: Nytt mediebygg på høgskolen. Foto: Marte Garmann

Volda fikk grønt lys for flunkende nytt mediebygg

Høgskulen i Volda (HVO) får endelig et nytt mediebygg som skal stå klart i 2021. Rektor ber om nok penger til å utstyre bygget skikkelig.

Nyheten til glede for mange mediestudenter og ansatte ble sluppet av statsråd Iselin Nybø på besøk i Volda tirsdag formiddag, under åpningen av det nye studieåret.

– Endringene i mediebransjen har de siste årene gått raskt. Da er det viktig at den ledende medieutdanningsinstitusjonen i landet får et bygg som gjør det lettere for studenter og forskere å boltre seg i disse kommunikasjonsutfordringene og mulighetene, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Nybø (V) i sin tale til studentene og de ansatte.

Nye tider – nytt bygg

Det nye mediebygget skal ha plass til 470 studenter og 50 ansatte. I tillegg skal bygget huse en kultursal med 500 plasser som Volda kommune skal leie. Prislappen for rundt 3.900 kvadratmeter skal etter planen bli 201 millioner kroner.

I tillegg til å være teknologisk helt i front, og tilpasset en mediebransje i rivende utvikling, skal bygget også være miljøvennlig med 30 prosent lavere klimautslipp enn andre sammenlignbare prosjekter, ifølge Kunnskapsdepartementet.

Viktig for Volda

Volding og samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) er ikke uventet temmelig begeistret:

– Med det nye mediebygget blir det investert i alt det blir bruk for i mediebransjen i årene som kommer. Høgskulen i Volda er en helt avgjørende institusjon for bygda, og dette er med på å sikre Volda som studiested også i framtida, sier Dale i en kommentar til NTB.

Mer penger

Bygget må også fylles med utstyr, og rektor ved høgskolen er ifølge Khrono raskt ute med å understreke behovet for nok midler:

– Vi håper på midler til medieteknologisk utstyr slik at vi kan ivareta den rollen vi har, sier rektor Johann Roppen i en første kommentar til tidsskriftet.

Konseptet «EXPO» vant konkurransen om å bygge det nye mediehuset ved Høgskulen i Volda. Det ble klart i desember i fjor. Entreprenør PEAB/K Nordang skal stå for byggingen av det L-formede huset, der den ene delen blir hengende i lufta og samtidig danner tak for et uteareal.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS