Tomme klasserom etter utbrudd av korona. Illustrasjonsfoto:

Skole i Bergen stengt

Sandgotna ungdomsskole i Bergen er stengt etter at åtte personer ved skolen har fått påvist korona. Nå vaskes skolen ned.

Publisert

Alle de omlag 400 elevene ved skolen er i karantene, eller får hjemmeundervisning, det opplyser skolen på sin hjemmeside. Skolen er stengt fram til 1.november.

Flere ansatte og elever har hatt symptomer og har testet seg, og åtte personer har til nå testet positivt. Skolen skriver på sin hjemmeside at de forventer at det vil komme flere positive prøvesvar.

Skolen oppfordrer nå elevene som er i karantene at de holder seg hjemme:

"Vi ber om at alle elever ved skolen å tenke som at de alle er i karantene. Dette for å hindre en ny oppblomstring av smitte når skolen åpner igjen."

Tidligere i høst var det et stort smitteutbrudd i Bergen og 19 skoler var rammet. Nå øker smitten i vestlandsbyen igjen.

Skolen har vurdert at vi oppnår best smitteforebygging ved at alle elevene blir hjemme i denne perioden. Klasser/elever som skal i karantene har fått melding/e-post direkte. Alle elevene får hjemmeundervisning hele uke 44.

Praksisstudenter øver på hjemmeundervisning

Skolen opplyser at ansatte som ikke er syke vil følge opp elever med hjemmundervisning i denne perioden. Studentene vil følge opp hjemmeundervisning sammen med de faste lærerne.

Alle klasserommene i skolen er stengt av og blir rengjort før bruk.

Powered by Labrador CMS