Det er påvist koronasmitte ved 19 skoler i Bergen.
Det er påvist koronasmitte ved 19 skoler i Bergen.

Koronasmitte ved 19 skoler i Bergen

Ni videregående skoler og ti grunnskoler i Bergen har meldt om koronasmitte siden skoleåret begynte. Flere hundre elever har måttet gå i karantene.

Det skriver Bergens Tidende.

De siste to dagene er det registrert ti nye koronasmittetilfeller ved videregående skoler i Bergen, fem av dem på Åsane videregående skole.

– Utbruddet ved en skole skal være stort før vi stenger ned. Vi og smittevernkontoret jobber hardt for at skolene skal drives videre. Foreløpig har det gått veldig fint. Vi har hatt smittetilfeller ved skoler der elevene har vært i karantene og kommet tilbake. Smitten har ikke spredt seg, sier direktør for opplæring og kompetanse Bjørn Lyngedal i Vestland fylkeskommune.

En skole har valgt å innføre senere oppstart for en tredjedel av elevene, slik at ikke alle elevene har friminutt samtidig. I tillegg har skolene mulighet til å utsette skolestart om morgenen for å unngå rushtrafikken på buss og bane.

Ni kommunale grunnskoler og en privat skole har også meldt om koronasmitte siden skolestart. Seks skoler har fortsatt elever og ansatte i karantene.

Fredag meldte Oslo kommune at det var påvist koronasmitte ved 20 av hovedstadens skoler.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS