Asylsøkere flyttet fra skole etter overgrepssak

26 mindreårige asylsøkere får ikke lenger ha undervisning på Ulstein ungdomsskole i Ulsteinvik på Sunnmøre. Jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle tilnærmelser, og politiet etterforsker ett konkret overgrep.

Det som beskriver som en «tilspisset situasjon mellom mindreårige asylsøkere og jenter ved Ulstein ungdomsskole» gjør at de 26 unge mannlige asylsøkerne ikke får møte til undervisning ved skolen lenger, skriver lokalavisen Vikebladet.

Flere av jentene på skolen sier de har opplevd seksuelle tilnærmelser fra asylsøkerne. Ifølge elever og foreldre har flere av asylsøkerne opptrådt i flokk og plaget jentene både på skoleveien og i fritiden.

Ifølge Ordfører Knut Erik Engh fikk han allerede før jul uromeldinger fra foreldrene, men nå er situasjonen ytterligere tilspisset. Konstituert lensmann Leif Arne Mork i Ulstein og Hareid bekrefter at de etterforsker et mulig seksuelt overgrep, men ikke en voldtekt.

– Saken vi har på bordet gjelder en mindreårig jente og to mindreårige asylsøkere, forteller Mork.

Det angivelige overgrepet ble anmeldt i forrige uke.

Ifølge TV 2 er de mistenkte guttene mellom 15 og 17 år. Politiet har pålagt dem å ikke oppsøke jenta, og de er nå flyttet til andre mottak. (©NTB)

Powered by Labrador CMS