Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen skal skype med skoleklasser i Norge. Foto: Stortinget/Peter Mydske

Stortingspresidenten tar skoletimen

Elever i Norge kan få stortingspresident Tone W. Trøen direkte på Skype inn i sitt klasserom. – De kan spørre meg om akkurat hva de vil, lover Tone W. Trøen.

Publisert Sist oppdatert

Tilbudet gjelder elever fra 5. trinn til og med videregående. Hver uke fra starten av oktober kommer stortingspresidenten til å stille opp en time i uka.

– Det er noen uker jeg er opptatt, men som regel vil jeg stille til egen «spørretime» for elever som har lyst til å stille meg spørsmål, sier Trøen.

– Må de sende inn spørsmålene på forhånd?

– Neida. Jeg skal svare så godt jeg kan på alle spørsmål jeg får. Det er opp til læreren om de vil supplere med undervisning i forkant eller etterkant om temaer som er knyttet til for eksempel Stortinget eller demokrati.

– Hvorfor gjør du dette?

– Jeg er personlig opptatt av å engasjere barn og unge i demokratiet vårt. Det er ikke alle som har anledning til å komme og besøke Stortinget, så det kan være et nyttig supplement for dem som ikke får til det. Jeg vil selvfølgelig også at elever fortsatt skal komme på Stortinget og få omvisning, det er har vært et tilbud lenge og vil fortsette.

Book på nett

Timen vil bli lagt til onsdager. Først leder stortingspresidenten spørretimen på Stortinget før hun selv må møte spørsmål fra den yngre garde.

– Jeg ser frem til at nysgjerrige unge mennesker kommer med sine spørsmål og at jeg kan være med å opplyse dem litt. Med dette håper jeg å være med på å ufarliggjøre hva politikk er, sier Tone W. Trøen.

Det er laget et eget bookingsystem på Stortingets nettsider, der en kan gå inn og bestille time.

– Kanskje det blir så stor pågang at du må tilby flere timer i uka?

– Det ville jo vært hyggelig om det ble så stor etterspørsel, men det får vi se på hvis det blir aktuelt.

Powered by Labrador CMS