Vårens eksamener i grunnskolen kan bli avlyst.
Vårens eksamener i grunnskolen kan bli avlyst.

Danmark vurderer å droppe eksamen

Danmarks undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vurderer om det skal avholdes eksamen i grunnskolen i vår.

Publisert

Det hun er sikker på, ifølge Danmarks Radio, er at om det blir eksamen må oppgavene bedømmes på et lavere nivå enn vanlig. Argumentet er at elevene i år ikke har lært det samme som tidligere år.

Også leder for Skolelederforeningen Claus Hjortdal meiner at avgangsprøvene bør endres.

– Vi kan ikke sende barn til eksamen i fag de nesten ikke har fått undervisning i. Vi må finne på noe annet, sier han.

Men Hjortdal vil ikke kutte alle eksamener. Han meiner at det å være oppe til eksamen er en viktig erfaring som elevene vil trenge når de skal videre i utdanningsløpet.

I en rundspørring fra Danmarks Radio sier 179 skoleledere at de meiner eksamen i grunnskolen bør avlyses. Argumentet er at fagligheten i undervisninga er gått ned på grunn av koronatiltak. 53 skoleledere meiner eksamen bør avholdes.

Skoleforsker Andreas Rasch-Christensen fra Via Univercity meiner det ikke er nok bare å avlyse eksamen. Elevenes faglige tap vil være er både med og uten eksamen.

Har bedt Melby avlyse eksamen

Også her hjemme diskuteres vårens eksamener. Elevorganisasjonen mener eksamen bør avlyses. Skolenes landsforbund har bedt kunnskapsminister Guri Melby (V) om det samme.

– Gi lærere og elever forutsigbarhet og tillit. Dropp eksamen og la lærerne få vite at de skal prioritere undervisning og god vurdering av standpunktkarakterer fram til skoleslutt. Landets lærere kan sette rettferdige standpunktkarakterer ut fra sin kjennskap til elevene, uttalte forbundsleder Anne Finborud i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS