Rødt og byrådspartiene er enige om kommunebudsjettet for Oslo.

Rødt og byrådspartiene enige om kommunebudsjettet i Oslo

Rødt gir byrådspartiene i Oslo flertall for budsjettet etter å ha fått plusset på 100 millioner kroner mer til bydelene.

Etter rundt to ukers forhandlinger kom byrådspartiene Ap, SV og MDG til enighet med støttepartiet Rødt om budsjettet mandag.

Rødt-leder i Oslo, Siavash Mobasheri, sier til NTB at partiet godtok budsjettet etter å ha vunnet gjennom viktige seire for bydelsøkonomien og tiltak til barn og unge i koronasituasjonen.

– Vi har styrket bydelenes økonomi med 100 millioner kroner og fått øremerket tilbud til barn og unge med 23 millioner kroner, forteller han.

Flere tilbud til barn og unge

– Bydelsøkonomi høres kanskje litt kjedelig ut, men bydelene har ansvar for nesten alt av helse og velferd. Når det ikke settes inn vikarer i barnehagen ved sykdom eller eldre ikke får sykehjemsplass, så er det fordi bydelene er pålagt å spare penger. Derfor har vi i hvert budsjett prioritert å styrke bydelenes økonomi, og hvert år har byrådspartiene og høyresiden strittet mot. Jeg håper vi kan få litt opprør rundt i Oslo om dette. At Oslos innbyggere sparker tilbake og kjemper for flere midler til bydelene, sier han.

23 millioner kroner til barn og unge skal gå til alt fra lengre åpningstider i fritidsklubber når de kan åpne igjen, til å hindre at fritidstilbud legges ned og flere aktiviteter for barn og unge.

Totalt innebærer budsjettenigheten at det legges 270 millioner kroner ekstra på bordet, ifølge Aftenposten.

Dette inkluderer 100 millioner kroner til universell utforming, blant annet av T-banestasjoner og skoler, samt 30 millioner kroner til et nytt, stort skateanlegg på Jordal.

Måtte droppe busskrav

Rødt fikk derimot ikke gjennom sitt krav om å ta tilbake driften av Oslos busser i kommunal regi.

Mobasheri sier fylkesstyret mandag falt ned på at en styrking av bydelsøkonomien var en så viktig sak at man ikke kunne risikere at byrådet gikk til høyresiden for å få støtte til budsjettet sitt for å hindre endringer for busstransporten.

Oslo-byrådet har 27 av 59 plasser i bystyret, og Rødt sitter på vippen med sine fire representanter. Bystyret i Oslo skal onsdag stemme over byrådets budsjettforslag.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS