I dette bygget holder Cultiva Barnehage AS til. Daglig leder. Foto: Google.
I dette bygget holder Cultiva Barnehage AS til. Daglig leder. Foto: Google.

– Bergen kommune har trådd feil i sin vurdering av økonomien av Cultiva barnehage

– Eier har betydelig personlig gjeld som følge av etableringen av barnehagen. Det er på dette punktet Bergen Kommune har trådd feil i sin vurdering av økonomien, uttaler pressekontakt i Cultiva barnehage, Ingvar Mæhle.

I en pressemelding presiserer Mæhle at Cultiva er en barnehage og aksjeselskap helt uten gjeld, mens eier derimot har betydelig personlig gjeld som følge av etableringen av barnehagen.

– Det er på dette punktet Bergen kommune har trådd feil i sin vurdering av økonomien. Det er eier som personlig betaler renter og avdrag på lånene som har gjort mulig de store investeringene i barnehagen. Er det da virkelig urimelig at eier tar ut mer enn bare den «lønnen» på 750.000 som Bergen kommune legger til grunn? Hvordan skal ellers gjelden betjenes, spør Mæhle.

Mæhle uttaler at det store barnehageløftet ikke ville vært mulig uten at «private gründere som Nysæther investerte store mengder tid og risikerte egen kapital, som oftest lånt».

– Allerede før barnehageløftet var en betydelig del av barnehagene i Bergen kommune privat drevet. Nå som full barnehagedekning er oppnådd finner Bergen kommune det for godt å definere hva en privat investor, en gründer av en liten bedrift, skal ta ut av en virksomhet som både fungerer til brukernes tilfredshet og har vist seg økonomisk bærekraftig, sier han, og fortsetter:

– I etterpåklokskap er det lett å se at Nysæther, på et eller annet tidspunkt i barnehagens så langt 10-årige liv, burde ha tilbrakt noe mer av sine dobbelte arbeidsdager på kontoret og noe mindre tid sammen med barna. Barnehagen ble imidlertid først og fremst etablert som følge av eierens egen store kjærlighet til barn og en visjon for en bedre, mer friluftsorientert barnehage, sier han.

Mæhle sier at barnehagen, sammen med eier Renate Lundgren Nysæthers advokat, står overfor en liten ryddejobb.

– Slik at vi kan dokumentere klarere overfor Bergen kommune hva tid og penger er blitt brukt til, avslutter han.

Powered by Labrador CMS