Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.
Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

Roser Ap for å satse på flere kvalifiserte lærere

Utdanningsforbundets leder Steffen Handal er positiv til Arbeiderpartiets forslag om flere kvalifiserte lærere i skoler og barnehager. Men skal de nå målene må kommuneøkonomien styrkes, sier han.

Publisert

– Det er veldig positivt at Arbeiderpartiet vil sørge for flere kvalifiserte lærere, men vi skulle gjerne sett at de satte enda mer konkrete mål. I dag er det altfor mange som mangler lærerutdanning, samtidig som vi har mange lærere som ikke jobber i skolen, men andre steder. Det å kvalifisere de uten lærerutdanning og lokke tilbake flere av dem som jobber utenfor skolen blir viktig; sier Steffen Handal, leder i Utdanningsforbundet.

Fredag la Arbeiderpartiets programkomité frem sitt forslag til partiprogram.

Der heter det blant annet at de vil reversere avskiltingsvedtaket fra 2015, samt øke andelen kvalifiserte lærere. Ap lover også å fjerne firerkravet og utvikle et eget program for å rekruttere tilbake lærere som har forlatt yrket. Når det gjelder barnehager vil de er målet at minst halvparten av de som jobber med barna skal være barnehagelærere.

– Kvalifiserte lærere er like viktig i barnehagen som i skolen, og vi glad for at Arbeiderpartiet er på riktig vei der. Og jeg er helt sikker på at mange lærere setter også stor pris på at Ap vil stanse «avskiltinga» av kvalifiserte lærere, og sørge for opptakskrav til lærerutdanningen som er ambisiøse, men mer fornuftig og treffsikkert enn dagens firerkrav i matte, sier Handal.

– Det er også positiv at Ap vil garantere fortsatt storsatsing på kompetanseutvikling for lærere i skolen og utvide mulighetene til etter- og videreutdanning til å gjelde flere fag.

Forbundslederen understreker imidlertid at en styrket kommuneøkonomien blir avgjørende for om Ap kan nå sine mål.

– Jeg er derfor veldig spent på hvordan Aps alternative statsbudsjett vil se ut, sier Handal.

Powered by Labrador CMS