Sametinget deler ut barnehagemateriell gratis

Barnehagebarn kan få sekk med innhold og barnehagepersonale kan få bok av Sametinget.

Publisert

Bakgrunnen er barnehageprosjektet SáMOS, Sámi mánát ođđa searvelanjain – Samiske barn i nye pedagogiske rom, melder Sametinget på sine nettsider.

Målet for prosjektet er å skape en samiske barnehage med utgangspunkt i samisk filosofi og tradisjonell kunnskap. Samiske barnehager skal kunne arbeide etter samiske pedagogiske metoder som bygger på samisk språk, kultur og tradisjonell kunnskap som er tilpasset det moderne samiske samfunnet.

Prosjektet skal gå over fem år. Møter og seminarer skal gjennomføres med forskere og universitet for å identifisere fungerende metoder. Pilotbarnehager fra ulike samiske områder tas ut for å utforme fremtida til den samiske barnehagen. Alle barnehager og alle pedagoger skal engasjeres på ulike måter både gjennom kompetanseutvikling og ved å aktivt delta med sin kunnskap.

Prosjektet skal omfatte hele Sápmi. Sametingene på svensk og finsk side er i ferd med å søke midler for å kunne være med i prosjektet.

Sekkene Sametinget nå deler ut til barnehagebarna inneholder inneholder guksi (trekopp), vannflaske, matboks, refleksvest, refleks og buff. Boka de voksne får heter Maanaj gaavhtan/Mánáj diehti/Unna olbmožiid dihte/Med tanke på barna..

Powered by Labrador CMS