La alle kortene på bordet - Westerdals tok for mye betalt av elevene i ti år

Privatskolen Westerdals School of Communication krevde ulovlig høye skolepenger i årene 2002 til 2012. Rektor Tine Widerøe beklager overfor elevene som ble rammet.

Ifølge  Dagens Næringsliv gjelder overbetalingen alle linjer og flere hundre elever. I 2010 betalte 400 elever i gjennomsnitt 56.600 kroner hver i skolepenger. Det er over dobbelt så mye som maksimalbeløpet som var tillatt i henhold til privatskoleloven.

Fram til 2012 var Westerdals underlagt en lovbestemmelse om at skolepengene ikke kunne overstige 25 prosent av statens tilskuddssats. I 2010 var dette maksbeløpet 27.500 kroner.

Skolen tok et høyere beløp i skolepenger enn Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mente den kunne ta uten dispensasjon, erkjenner nåværende studiedirektør Kristin Arnesen.

Ifølge DNs beregninger har skolen tatt inn minst 70 millioner kroner mer enn loven tillot.

– Jeg vil beklage på det sterkeste det som kommer fram om den tidligere skolen, og vi vil gjøre alt vi kan for å rydde opp, sier rektor Tine Widerøe, som tiltrådte for snaut to uker siden.

I et møte med departementet la hun alle kort på bordet. Skolen har gransket seg selv og avdekket flere feil og uregelmessigheter enn det som tidligere har vært kjent. Widerøe sier skolen vil vurdere eventuelle erstatningskrav fra staten og elevene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS