Under et møte 7. september fikk Astrid Søgnen tilbud om en annen stilling i et møte med byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Mimsy Møller/Samfoto
Under et møte 7. september fikk Astrid Søgnen tilbud om en annen stilling i et møte med byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Mimsy Møller/Samfoto

Astrid Søgnen nektet å godta tilbud om annen stilling

Publisert

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), bekreftet under dagens bystyremøte at Astrid Søgnen i et møte 7. september fikk tilbud om annen stilling i kommunen, skriver VG i dag. 

Søgnens advokat har i et brev av 20 september svart at en slik løsning ikke er aktuell, ifølge byrådslederen.

Hvis dialog ikke lar seg gjøre, må «kommunen vurdere hvilke alternativer man har», sier Johansen i dagens bystyremøte i Oslo rådhus.

Under bystyremøtet fortalte også byrådslederen at det er kommet inn et nytt og tredje varsel mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV). Dette siste varselet omhandler «påstand om brudd på taushetsplikt om innholdet i avholdte møter med utdannningsdirektøren og opplysninger i offentlig journal», ifølge samme artikkel på vg.no.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at det sentrale varslingsrådet i Oslo kommune mottok dette siste varselet tirsdag kveld.

– Vanskelige samarbeidsforhold

Skolebyråden ønsket ikke å svare på spørsmål fra pressen angående varslingssaken etter bystyremøtet, men gjentok under spørretimen at hun synes det har vært vanskelige samarbeidsforhold med Utdanningsetaten.

– Jeg finner grunn til å gjenta det jeg tidligere har sagt: På generelt grunnlag over tid har det vært et vanskelig samarbeidsforhold med Utdanningsetaten. Når beslutninger er tatt, har jeg savnet samarbeidsvilje og lagarbeid, sa Thorkildsen under spørretimen.

– Jeg vet at byrådsleder har gitt opplysninger om mitt arbeidsforhold fra bystyrets talerstol. Jeg kommenterer ikke mitt arbeidsforhold, skriver Søgnen i en sms til Aftenposten onsdag ettermiddag.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS