Marte Gerhardsen er innstilt til stillingen som direktør for Utdanningsetaten. Foto: Trond Solberg/VG

Marte Gerhardsen innstilles som ny direktør i Utdanningsetaten

Marte Gerhardsen (46) er innstilt som direktør for Utdanningsetaten. Hun vil etter planen tiltre 5. august.

Publisert

Det skriver Utdanningsetaten på sine hjemmesider. 

Gerhardsen tar over etter Kari Andreassen som har fungert i stillingen siden 1. desember i fjor, etter  Astrid Søgnen (67) gikk av som utdanningsdirektør mot sin vilje. Søgnen hadde vært i stillingen i 20 år.

- Jeg er både glad og ydmyk over muligheten til å utvikle Osloskolen videre sammen med 15.000 dyktige og engasjerte medarbeiderne. Vi skal sørge for at alle elever har et godt og trygt læringsmiljø, og at de får kunnskapene de trener for å være med å forme framtida, sier Gerhardsen i pressemeldingen fra Utdanningsetaten.

- Alle medarbeidere i Osloskolen gjør en utrolig viktig jobb, og min oppgave sammen med resten av Utdanningsetaten blir å legge til rette for gode arbeids- og læringsmiljøer, sier Gerhardsen. 

- Store forventninger

Gerhardsen har tidligere etablert og lede Tankesmien Agenda, vært divisjonsdirektør i DNB, sittet i ledelsen for DNB Norge og vært generalsekretær for Care Norge. Hun har også gjennomført aspirantkurset i Utenriksdepartementet (UD) og innehatt ulike stillinger i UD.  

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Torkildsen, sier at hun har store forventninger til Gerhardsen som direktør i Utdanningsetaten. 

- Hun viser god rolleforståelse for å arbeide i samspillet mellom politikk og administrasjon i et parlamentarisk styringssystem, sier Torkildsen i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS