Oslo-byrådet satser på aktivitetsskolen

Over 60 prosent av barneskoler i Oslo vil fra neste år få en eller annen form for gratis kjernetid på Aktivitetsskolen (AKS), som skolefritidsordningen heter i hovedstaden.

Onsdag la byrådet, som består av Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne, fram forslaget til kommunebudsjett for 2018. Totalt øker budsjettet til den nye aktivitetsskolen med 93 millioner kroner i 2018.

Elever på 58 skoler i åtte bydeler har nå tilbud om gratis kjernetid i AKS. Deltakelsen er gratis hver ettermiddag etter skoletid, og foreldre har mulighet til å kjøpe seg opp til flere timer deltakelse hver dag.

Fra og med neste år skal elever ved 3. trinn i bydelene Grorud, Stovner, Alna og Søndre Nordstrand, samt 2. trinn i Bjerke, Gamle Oslo, Grünerløkka og Sagene inkluderes i ordningen. I tillegg utvides den nye aktivitetsskolen også til 1. trinn på skolene i bydelene St. Hanshaugen, Frogner samt enkelte bydeler i Østensjø. Dermed vil ordningen omfatte 9300 elever.

– Dette er en stor investering i barns fremtid og barnas nåtid. Barna får leke og lære med vennene sine, og foreldrene kan arbeide, sier Inga Marte Thorkildsen (SV), byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester i Oslo kommune til NRK Østlandssendingen.

Byrådet foreslår dessuten 200 ekstra lærere på 1.-4. trinn utover det elevtallsveksten krever ved de skolene som trenger det mest, melder NRK.

 

Powered by Labrador CMS