Liten interesse for kommuneøkonomi blant journalister

På grunn av for liten interesse fra pressen avlyser kommunalminister Erna Solberg (H) et presseseminar om kommuneøkonomi i Oslo som skulle vært holdt i morgen. - Dårlig gjort, mener leder av Norsk Journalistlag, Ann-Magrit Austenå.

Journalistlagets leder synes samtidig at det er positivt at det inviteres til presseseminarer som kan heve kvaliteten på kommunejournalistikken.
 
- I Kommunaldepartementet får vi opplyst at det var tre aviser og to fagblader som var påmeldt. Hva mener du om så liten interesse?
- Hvis departementet ønsker å få mer oppmerksomhet, er dette en dårlig måte å premiere interesserte medier.
 
Da forslag til årets statsbudsjett i fjor høst ble lagt fram, holdt ikke Kommunaldepartementet noen pressekonferanse. Utdanning fikk opplyst at det tradisjonelt var så liten interesse for dette departementets budsjett, at det ikke hadde noen hensikt å bruke ressurser på en pressekonferanse.

Statsråd Solberg holdt imidlertid døra åpen for interesserte medier. Den gangen var det bare Sameradioen og Utdanning som møtte opp. Liten interesse om morgendagens pressekonferansen er dermed ikke noe enkeltstående tilfelle.
 
- Hva mener journalistenes leder om det?
- Det kan jeg ikke svare på. Det får du heller spørre om i enkelte redaksjoner, svarer Austenå på telefon fra en pause i Journalistlagets årsmøte.
 
- Nedvurdering
Hilde Solheim som har gått ut av Journalislagets landsstyre i inneværende periode, arbeider med informasjon i Reiselivsbedriftenes Landsforbund. Hun har tidligere vært fagbladjournalist og journalist i Nettavisen.
- Jeg ville blitt hoppende sint dersom jeg som journalist hadde blitt nedvurdert på denne måten, sier kommunikasjonsdirektør Solheim.
 
- Hva mener du om journalistenes manglende interesse for Solbergs seminar?
- Det er hun som er problemet i denne saken, men en rekke aviser har aversjon mot å møte på slike fellessamlinger. Mange dyrker for sterkt det eksklusive, gir Solheim uttrykk for.
 
Og det mange medier går glipp av, er å få kunnskap om hvorfor kommunestyrer med mange sosialister og mange partier gjør kommunene ineffektive.
 
Man ville fått høre om hva som blir vurdert til å gjøre grunnskolene effektive, noe de åpenbart ikke er, for Erna Solberg får en analyse på bordet som viser at grunnskolen har et effektiviseringspotensial på 14 prosent, noe som tilsvarer 4,5 milliarder kroner.
 
Det går fram av informasjon som departementet har sendt ut til pressen. Opplysningene kommer fra et foredrag som professor Lars Erik Borge har forberedt.
 
Som plaster på såret for interessert journalister, vil foredragsholderne var tilgjengelig for kommentarer i morgen.

Powered by Labrador CMS