- Læring og undervisning er viktigere enn mobilkontakt. Er det noe alvorlig, så får foreldrene ringe skolen, slik vi gjorde før, sier statsministeren. Høyre vil anbefale mobilforbud i klasserommene, men vil ikke innføre et sentralt forbud på alle skoler. Ill.foto: Paal Svendsen

Statsministeren om mobil i skolen: - Er det noe alvorlig, så får foreldrene ringe skolen, slik vi gjorde før

Åpning for mobilforbud på skolene, flere ladestasjoner for elbiler og middag på sykehjemmene klokken 16 er noen av sakene Høyre løfter fram før neste års valg.

– Mobilreglene må styres lokalt, og det må være den enkelte lærer som avgjør, sier Høyre-nestleder og kunnskapsminister Jan Tore Sanner til   VG.

Statsminister og partileder Erna Solberg svarer alle foreldre som er bekymret over at de ikke vil få tak i barna sine:

– Da vil jeg si at læring og undervisning er viktigere enn mobilkontakt. Er det noe alvorlig, så får foreldrene ringe skolen, slik vi gjorde før, sier statsministeren.

Høyre vil anbefale mobilforbud i klasserommene, men vil ikke innføre et sentralt forbud på alle skoler.

Partiets sentralstyre har i helgen plukket fram et knippe politiske saker som de vil løfte fram i valgkampen fram mot kommunevalget 9. september neste år. Blant sakene er flere ladestasjoner til elbiler, alle kommuner skal ha psykolog innen 2020, eldre på sykehjem skal få middag rundt klokken 16, en times aktivitet på sykehjemmene hver dag og kutt i eiendomsskatten.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS