Utdanningsetaten vurderer å politianmelde Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening etter at en uanmeldt stikkprøve ikke viste noen tegn til leksehjelp, til tross for at foreningen har fått 95.000 kroner som skal gå til leksehjelp. Arkivfoto: Svein R. Lier

Stikkprøve fant ingen tegn til leksehjelp - vurderer politianmeldelse

Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening har fått 95.000 kroner i støtte til leksehjelp. En uanmeldt stikkprøve viste imidlertid ingen tegn til leksehjelp.

Publisert Sist oppdatert

Utdanningsetaten i Oslo har i år betalt ut 95.000 kroner til Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening, som er tilknyttet i Oslo. Støtten skulle gå til leksehjelp, skriver Aftenposten.

I september og oktober gjennomførte etaten to uanmeldte stikkprøver i foreningens lokaler. Der fant de ingen tegn til leksehjelp. Forklaringen fra første besøk var at leksehjelpen ikke var før senere på kvelden.

Utdanningsetaten dro derfor tilbake i oktober da de hadde fått beskjed om at det var leksehjelp. Heller ikke da ble det observert leksehjelp hos Tyrkisk Hjelpe og Støtteforening.

«Utdanningsetaten mener at dette utgjør et alvorlig brudd på forpliktelsene og vurderer derfor å kreve de tildelte midlene, utgjørende 95.000 kroner, tilbakebetalt», skriver de i et brev gjengitt i Aftenposten. Etaten vurderer å politianmelde forholdet.

Ismail Aricigil, talsperson for den Tyrkiske Hjelpe og Støtteforening og styreleder i Det Islamske Kultursenter, sier til avisen at de skal gi et grundig svar til etaten.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS