Rekordmange lærere tar videreutdanning

Til høsten tar over 5.600 lærere videreutdanning, de fleste innen matematikk, engelsk og norsk. Det er det høyeste antallet noen gang.

– Dette er et viktig bidrag til at skoleeiere over hele landet skal kunne oppfylle kompetansekravene til undervisning innen 2025. Samtidig har lærerne i år hatt rekordmange tilbud å velge mellom, og søkertallene viser at interessen for faglig fordypning er stor, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Matematikk mest populært

Til sammen har 5.617 lærere tatt imot tilbudet om videreopplæring, noe som er 317 flere enn i fjor. Fordypning i matematikk er klart mest populært, hele 2.012 søknader er innvilget. Det betyr at alle som søkte om videreutdanning innen matematikk, fikk innvilget søknaden.

– Vi har strukket oss ekstra langt for å godkjenne flest mulig søknader om videreutdanning innen matematikk og ligger nå godt an til å oppfylle løftet om å tilby videreutdanning til 10.000 matematikklærere i løpet av fem år, sier kunnskapsministeren.

Bredt spekter

I tillegg får 1.158 lærere videreutdanning i engelsk og 1.083 i norsk. De øvrige er fordelt på en rekke fag, som for eksempel kunst og håndverk, naturfag og lesing som grunnleggende ferdighet.

31 lærere skal videreutdanne seg innen norsk tegnspråk, mens fem lærere har søkt om videreutdanning i samisk. (©NTB)

Powered by Labrador CMS