Venstre krever halv milliard til større lærer-løft

Regjeringen kan glemme budsjettstøtte fra Venstre dersom det ikke settes av mer penger til etterutdanning av lærere. Partiet krever en halv milliard i statsbudsjettet for neste år.

– Økt satsing på læreren vil være et av våre hovedkrav i budsjettforhandlingene med regjeringen, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til NTB.

Det handler om å gjenreise respekten for læreryrket og å øke statusen til læreryrket.

– Vi er godt i gang med lærerløftet, men etterspørselen blant lærerne har økt og mange lærere som ønsker videreutdanning, får ikke mulighet til det, tilføyer Grande.

Forutsetning

Venstre-lederen sier satsingen på videreutdanning av lærere gjennom det såkalte lærerløftet var en forutsetning for at Venstre inngikk en samarbeidsavtale med regjeringspartiene Høyre og Frp etter valget i 2013.

– Det handler om å gjenreise respekten for læreryrket og å øke statusen til læreryrket. Det viktigste vi kan gjøre for elevene er å sørge for at de møter godt kvalifiserte, engasjerte og motiverte lærere i klasserommet, sier Grande.

Plikt

Lærere bør både få rett og plikt til å fornye og videreutvikle sin fag- og yrkeskompetanse, mener Venstre. Partiet vil prioritere lærere som underviser uten godkjent utdanning.

– Dette er gjerne svært engasjerte og motiverte ansatte i skoleverket som kun mangler en liten del av sin utdannelse for å bli fullt kvalifiserte lærere med godkjent utdanning, sier Grande.

Hun mener det er avgjørende å legge til rette for at disse lærerne forblir i skolen, ikke minst for å motvirke en framtidig lærermangel. (©NTB)

Powered by Labrador CMS