Tor Arne Gangsø tar over stillingen som arbeidslivsdirektør etter Per Kristian Sundnes i KS. På bildet var han Vågå-rådmann og kommenterer Øygard-dommen fra kommunehuset i Vågå. FOTO: GEIR OLSEN/VG

Tor Arne Gangsø tar over etter Per Kristian Sundnes i KS

Rådmannen i Ullensaker etterfølger Per Kristian Sundnes som arbeidslivsdirektør i KS.

– Det blir en utfordring å ta vare på den tilliten og respekten Per Kristian har hatt og har i kommunene, hos partene i arbeidslivet og i KS, sier Tor Arne Gangsø ifølge ks.no.

Han overtar også rollen som forhandlingssjef.

Gangsø, som fyller 56 år i desember, har de siste tre årene vært rådmann i Ullensaker, før det var han i 12 år rådmann i Vågå kommune. Han har for øvrig en mangfoldig bakgrunn fra norsk organisasjons-, kultur- og næringsliv. Det siste året har han også vært leder av det sentrale rådmannsutvalget i KS, som har fast observatørplass i KS’ hovedstyre.

– Det var svært mange godt kvalifiserte søkere til stillingen som områdedirektør for arbeidsliv i KS. I løpet av prosessen ble det likevel stadig klarere at Gangsø var det rette valget, sier administrerende direktør i KS, Lasse Hansen.

I ansettelsesprosessen har KS særlig vurdert tre viktige funksjoner; for det første å være leder for et stort område med mange ansatte i KS, for det andre å kunne lede kompliserte tarifforhandlinger med mange involverte parter på en god måte, og for det tredje å bidra til å gjøre KS enda viktigere som utviklingspartner for norske kommuner og fylkeskommuner, ifølge Hanssen.

 

Powered by Labrador CMS