En av fire foreldre ønsker alternativ til KRLE-faget

Mer enn hver fjerde forelder med barn i skolen ønsker en mulighet til alternativ undervisning dersom KRLE-faget blir innført, viser en ny undersøkelse gjennomført for Human-Etisk Forbund.

Endringene i faget skal behandles i statsråd fredag. Forslaget om å omdøpe dagens RLE-fag (religion-, livssyn- og etikk) til KRLE (kristendom-, religion-, livssyn- og etikk), samt innføre et krav om at om lag halvparten av undervisningstiden skal brukes på kristendom, fikk hard medfart fra en rekke instanser i høringsrunden.

Ifølge Vårt Land vil kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) likevel stå fast ved endringene, som Kristelig Folkeparti (KrF) i 2013 fikk gjennom mot å støtte regjeringen i 2013.

En ny spørreundersøkelse som Norstat har gjennomført for Human-Etisk Forbund (HEF) viser at mer enn en av fire (27 prosent) av alle foreldre med barn i grunnskolen ønsker en mulighet til alternativ undervisning til KRLE-faget dersom faget blir innført.

– Det er drastisk at så mange vurderer å ta barna ut av ordinær religionsundervisning på grunn av det økte fokuset på kristendom, sier generalsekretær i HEF Kristin Mile til NTB.

– Skolen skal være et sted hvor elever samles på tvers av religion og livssyn, ikke en arena som styrker motsetningene mellom elever. Dette faget går i feil retning, mener hun. (©NTB)

Powered by Labrador CMS