– Det er ikke muslimer som har problemer med skolegudstjenestene

– Jeg har knapt møtte en muslim som har et problem med skolegudstjenester eller julesanger, sier Laial Ayoub til Vårt Land.

Ayoub fikk mye oppmerksomhet i fjor da hun skrev om hvorfor det var viktig at datteren hennes var med på skolegudstjenesten.

– Det var alltid humanetikere jeg diskuterte med. De mente at jeg som muslim ikke burde godta skolegudstjeneste. Og så leser jeg at vi ødelegger julen, sier Ayoub til den kristne dagsavisen Vårt Land.

Lars Gule ved Høgskolen i Oslo og Akershus sier det slik:

– Ofte er det bevisste humanister som tar opp disse problemstillingene, ikke våre såkalte nye landsmenn. Men ofte får muslimer skylden selv om de ikke ønsker å skille seg ut. Mange mener dessuten at et samfunn bør ha en religiøs forankring og aksepterer at Norge har en kristen tradisjon, sier Gule.

Kantor Olav Rune Ekeland Bastrup i Grønland kirke i Oslo sier at kirken vil bli fylt av muslimske skolebarn kommende uke, og foreldrene har valgt å sende dem dit.

«Så hvem er det da som føler seg så ekskludert at Deilig er jorden må nynnes for at noen angstnevrotiske mennesker ikke skal føle seg støtt? I alle fall ikke våre nye landsmenn», skriver Bastrup på Facebook.

Powered by Labrador CMS