For å hindre spredning av covid-19-viruset skal ikke barn være i barnehagene i Kristiansand dersom de er snørrete.

Snørrete barn skal bli hjemme fra barnehagen

Barnehagebarn i Kristiansand skal holdes hjemme selv når snørr er eneste symptom på mulig infeksjon. Nye nasjonale råd er rett rundt hjørnet.

Publisert Sist oppdatert

«Det er mye uklarheter omkring snørrete barn og om de kan være i barnehagen når de ikke har andre symptomer.

Hovedregelen er klar, de skal holdes hjemme til de er friske», heter det i brevet som kommunelege Dagfinn Haar har sendt til fastleger og barnehager i Kristiansand.

– Det er vanskelig å skille mellom type snørr, så det er greit å behandle det likt. Når vi til vinteren har innarbeidet denne måten å jobbe på, vil vi ha glede av at vi har en helhetlig og konsekvent holdning, sier kommunelege Dagfinn Haar til avisa Fædrelandsvennen.

Haar omtaler skrivet som en påminnelse om retningslinjer som allerede eksisterer. De siste dagene har han fått meldinger om at det er mange snørrete barn i barnehagene i byen, og han sier til avisa at selv om snørr ikke nødvendigvis betyr at man har covid-19-viruset, skal man ta all sykdom på høyeste alvor og holde seg hjemme.


Fornøyd med klare regler

Pedagogisk leder Heidi Holstein i Læringsverkstedet barnehage i bydelen Grim mener de klare retningslinjene gjør det lettere for de ansatte å avgjøre å sende barn hjem.

– Hvis det er tydelige symptomer på snørr, så blir vi nødt til å sende barna hjem. Før var det omgangssyke som holdt barn borte fra barnehagen, men nå er det plutselig nysing og snørr. Vi har forståelse for at foreldre synes det er uvant, sier hun til avisa.

Trine Grimstvedt i foreldreutvalget i barnehagen sier til Fædrelandsvennen at foreldrene har vist forståelse for situasjonen.

Samtidig uttrykker foreldrene bekymring for at de risikerer å bruke opp kvoten for egenmelding med syke barn allerede nå.

Folkehelseinstituttet vil i løpet av kort tid komme med nye nasjonale råd som tydeliggjør når det er nødvendig å holde barn fra barnehagen, og i hvilke tilfeller det er unødvendig, får Utdanningsnytt opplyst.

Powered by Labrador CMS