Lærere må prioriteres for vaksinering

Debatt: Tiltaksnivåene ser bra ut på papiret, men regjeringen med Guri Melby kan ikke skjønne hva de utsetter lærerne for.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et åpent brev til statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby, helse- og omsorgsminister Bent Høie, stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, direktør for Folkehelseinstituttets avdeling for smittevern og beredskap Line Vold, helsedirektør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og assisterende direktør samme sted Espen Rostrup Nakstad.

Etter den siste tids utvikling i Nordre Follo kommune når det gjelder det muterte koronaviruset, kan jeg ikke lenger sitte stille å ikke si noe.

Jeg er nylig pensjonert og erfaren lektor og forstår det pedagogiske personells fortvilelse og utmattelse med hensyn til det regjeringen legger opp til når det gjelder veksling mellom ulike tiltaksnivå. Jeg har en datter som underviser i ungdomsskolen, så jeg følger dette på nært hold. Dette er spesielt aktuelt i de store sentra som Oslo med omkringliggende kommuner.

Les også: Lærere krever respekt og vaksine

Tiltaksnivåene ser bra ut på papiret, men regjeringen med Guri Melby kan ikke skjønne hva de utsetter lærerne for.

Lærerne har en uforutsigbar arbeidssituasjon, de utfører masse gratis arbeid fordi de plutselig må omstille seg. De er engstelige for å bli smittet, og de er redde for å ta med smitten hjem. Få yrkesgrupper er utsatt for så mye kontakt med andre mennesker som lærerne.

Nylig skrev Anneli Megner Arn, vitenskapsreporter hos svenske TV4: «Lärare är mycket mer smittade än andra (…) Skillnaden är slående.»

Det er viktig at skolene holdes åpne av hensyn til elevene og av samfunnsmessige grunner. Men da må lærerne prioriteres når det gjelder vaksinering.

Få yrkesgrupper er utsatt for så mye kontakt med andre mennesker som lærerne.

Da hadde man antakelig sluppet denne usikkerheten i skolen med plutselig overgang til nye tiltaksnivå. Til og med Vladimir Putin har skjønt dette! USA med Joe Biden skjønner dette! Hva er det Norge ikke har skjønt?

Jeg er sint på lærernes vegne! Nå må det skje en endring!

Jeg som nylig pensjonert og erfaren lektor ønsker å rope dette ut!

Skjønner dere som bestemmer at nå er det nok?

Powered by Labrador CMS