– Frivillig leksehjelp er spesielt viktig nå

Men Frivillighet Norge anbefaler å benytte seg av leksehjelpere som er godkjent av en organisasjon.

Publisert

Tidligere denne uken skrev Utdanning om at Kripos advarer mot en-til-en leksehjelp med ukjente voksne.

Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen, vil nå forsikre om at deres medlemsorganisasjoner som Røde Kors og Kirkens Bymisjon, har strenge rutiner for oppfølging og opplæring av deres frivillige leksehjelpere.

– Organisasjonene er veldig opptatt av at de skal ha trygge voksenpersoner som tilbyr aktivitetene. De jeg kjenner til har rutiner for å innhente politiattester på de frivillige som et viktig tiltak, men de følger også opp leksehjelperne personlig, sier Johnsen.

Viktig når hverdagen er annerledes

Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge.

For mange barn og familier betyr koronakrisen at dagene blir snudd på hodet. Da er det ekstra viktig at det finnes trygge voksenpersoner som kan bidra, mener Johnsen.

– Det er ikke alle barn som får den samme oppfølgingen i hjemmet. For de barna hvor hjemmet ikke har evnen til å følge de opp godt nok, så er det særlig viktig at leksehjelptilbud finnes. Kanskje spesielt i denne situasjonen vi er i nå, hvor barna ikke har mulighet til å gå på skolen.

Frivillige må vente

– Sånn vi ser det er det veldig positivt å ha digital leksehjelp regissert av organisasjoner som sikrer trygghet i tilbudet, sier Johnsen.

Han forteller at det organisasjonene i den siste tiden har opplevd en økning av folk som melder seg som frivillige.

– Det er en utfordring for organisasjonene. De skal jo ha den kvalitetssikringen de har rutiner på, så det kan nok være at noen frivillige opplever at det kan bli ventetid.

Johnsen peker på at denne ventingen kanskje fører til at folk dermed tilbyr private tjenester gjennom Facebook og Finn. Da må man være ekstra vaktsom, sier han.

– Vi vil anbefale å benytte seg av de leksehjelperne som er godkjent av en organisasjon, og som er med i et organisert opplegg.

Powered by Labrador CMS